Skip to main content

Relevant innehåll: För att dina prenumeranter ska fortsätta öppna dina nyhetsbrev behöver innehållet vara relevant för dem. Tänk på vad som skulle intressera din målgrupp och inkludera det i nyhetsbreven. Det kan vara tips och tricks, branschnyheter, erbjudanden eller annat som du tror skulle vara relevant.

Tydlig avsändare och ämnesrad: Det är viktigt att dina prenumeranter vet vem som skickar nyhetsbrevet och vad det handlar om redan i ämnesraden. En tydlig och intressant ämnesrad kan öka öppningsfrekvensen avsevärt.

Design och layout: Designen och layouten på ditt nyhetsbrev kan påverka hur det tas emot av mottagarna. Se till att det är lätt att läsa och ser professionellt ut. Använd enkla färger och enkel formatering för att göra det lättläst. Glöm inte att anpassa det för mobila enheter också.

Frekvens och timing: är avgörande för att se till att dina nyhetsbrev öppnas och läses av dina prenumeranter. För frekvensen, behöver du hitta en balans mellan att skicka tillräckligt med nyhetsbrev för att hålla dina prenumeranter engagerade, men inte för många så att de känner sig överväldigade och avslutar prenumerationen. Generellt kan du börja med att skicka nyhetsbrev en gång i veckan eller varannan vecka, och sedan anpassa frekvensen beroende på dina prenumeranters reaktioner.

När det gäller timingen, är det viktigt att tänka på när dina prenumeranter har tid att läsa dina nyhetsbrev och när de är mest mottagliga för att ta emot dem. Det finns några allmänna bästa praxis för tider och dagar som kan hjälpa dig att optimera din nyhetsbrevsstrategi:

Tisdagar, onsdagar och torsdagar anses ofta vara de bästa dagarna att skicka nyhetsbrev på. Detta beror på att måndagar ofta är en upptagen dag för de flesta människor, och fredagar kan vara en dag då många redan har slutat arbetet för veckan.

När det gäller tidpunkter är det bästa att skicka nyhetsbrev under arbetsdagar och arbetsveckor. Många människor läser sina e-postmeddelanden på morgonen eller sent på eftermiddagen när de har ledig tid på jobbet. Undvik att skicka nyhetsbrev under helger eller sent på kvällen när folk troligen inte är fokuserade på sina e-postmeddelanden.

Tänk också på tidszonen för dina prenumeranter. Om du har prenumeranter från olika delar av världen, behöver du anpassa tiden för dina nyhetsbrev för att passa deras tidszon.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på frekvens och timing när du skickar nyhetsbrev. Testa olika tidpunkter och dagar för att se vad som fungerar bäst för din målgrupp och anpassa din strategi därefter.

Klara och tydliga Call-to-Actions: Ett nyhetsbrev ska leda till en handling. Se till att inkludera klara och tydliga Call-to-Actions (CTA) i ditt nyhetsbrev. Det kan vara att köpa en produkt, läsa mer om en tjänst, eller att bjuda in till en evenemang. Men se till att det är enkelt att följa CTA och inte förvirrande.