Skapade för att skapa

När vi skapade Dorian Mabb tänkte vi lite annorlunda. Vi ville skapa en byrå som verkligen kunde hjälpa sina kunder genom att skapa märkbar effekt genom en effektiv skapandeprocess. Vi hade noterat att byråer över en viss storlek var bra på det första, men mindre bra på det andra.
Vår lösning? Vi valde att göra Dorian Mabb till en kompakt byrå, tillräckligt stora för att ha den erfarenhet, kompetens och expertis som kunderna kräver ofta, samtidigt lagom små för att inte tynga våra kunders budgetar med "tveksam" administration och overheadkostnader. För att du ska få en bild av det vi menar. Där stora byråer är som ryggsäckar fullpackade med allt som bara används då och då, är Dorian Mabb mer som en smart och smidig handväska som innehåller sånt som man faktiskt behöver under varje projekt, och som enkelt kan fyllas på när större behov uppstår. Vår målsättning på byrån är att vårt interna team ska klara av minst 80% av den kompetens och kapacitet som krävs i projekten. Resten fyller vi på med resurser från vårt nätverk av kompetenta specialister.
Kontentan av detta är att vi ger samma effekt som en större byrå, men med mindre spill.
Vill ni veta mer om oss och hur vi arbetar tveka inte att höra av er så berättar vi mer.

Erbjudande

Vår bredd är vår styrka. Vi erbjuder expertis inom en rad områden. Bland annat de nedan.

Strategi och Analys

Att skapa kommunikation utan tydlig strategi, analys och utan en bra uppfattning om marknad och målgrupper, är som att segla utan sjökort. Risken är stor för att upplevelsen inte blir som du hade tänkt dig.

Design

Vi skapar allt från grafisk identitet, design av kampanjmaterial

Digitalt

Hemsidor, banners, etc

Print

Trycksaker, OOH, etc

Analys / Data

Att följa upp och utvärdera våra marknadsföringsinsatser är lika viktigt som en god grundanalys. Utan denna input tappar vi förmågan att lära och möjligheten att göra lösningarna ännu bättre och effektivare.

Content / SoMe

Skapa marknadsmaterial för olika sociala plattformar som Facebook, Instagram, LinkedIn m.fl.

CRM

Lojalitetsprogram, nyhetsbrev, löpande relationsskapande aktiviteter.

Ljud / Film

Radioreklam, film

OOH

Utomhusmaterial både OOH och DOOH

Hur vi tänker

Att alltid vara nyfikna.

Som reklambyrå är det avgörande att alltid vara nyfiken på nya marknadsföringsaktiviteter och kanaler. Att vi håller oss uppdaterade om de senaste trenderna och teknologierna på marknaden hjälper oss att maximera kundens resultat. Det är också viktigt att ha en öppen inställning till att testa och experimentera med nya kanaler och strategier, för att hitta den bästa lösningen för varje unikt kundbehov. Genom att ständigt utveckla och förbättra vår förståelse för marknadsföring kan vi hjälpa våra kunder att nå sina mål på ett effektivt och lönsamt sätt. Tack till ChatGPT för en så bra förklarande text, vi på Dorian håller helt med.

1

Att alltid vara engagerade och delaktiga.

Hur vill du bli uppvaktad av en byrå? Som att du bara är en i mängden eller som om du vore byråns enda kund? Vi tror på att vara genuint intresserade i våra kunders vardag. Det som är viktigt för dig är viktigt för oss. Vi har stora öron och lyssnar och analyserar innan vi agerar. Vi söker på nätet, vi gör besök hos återförsäljare, vi ställer frågor till befintliga och presumtiva kunder. Vi vrider och vänder. Vi undersöker och testar. Allt för att se om det finns lösningar som gör jobbet ännu bättre, modeller som fungerar effektivare, formgivning som ökar intresset, formuleringar som får svarsfrekvensen att skjuta i höjden. Kort sagt: Dorian Mabb aka Engagemang.

2

Att samarbete faktiskt betyder att arbeta tillsammans

Ett byråsamarbete kan se ut på många sätt, men för oss på Dorian finns i princip bara ett. Vi tycker nämligen om att vara engagerade och arbeta nära. Det betyder att vi vill samverka i projektet tillsammans med våra kunder. Vi vill vara involverade, informerade, uppdaterade kring det som händer företaget. Vi vill ha återkommande avstämningar, vi vill höra vad ni tänker och tycker. Vi vill diskutera och argumentera. Men framförallt vill vi jobba nära ihop. De allra bästa samarbetena ser vi de som där kunden uppfattar oss som en förlängning av deras organisation.

3

Att alltid ha affärsnyttan i fokus

Kreativitet och nya idéer i all ära, för ett företag finns det egentligen inget självändamål i marknadsföring, utan allt handlar om den affärsnytta kommunikationen ger. Åren med nära samarbete med våra kunder har gett oss såväl  insyn i som insikter om hur kommersiella organisationer är uppbyggda och hur de fungerar, och när kommunikation ger verklig affärsnytta. Genom en förståelse kring vad som betyder mest för kunden på kort och lång sikt kan både typen av aktiviteter och budskapen anpassas för optimalt resultat. Vi anser fortfarande att det bästa sättet att spara pengar på marknadsföring, är att rikta om den del av marknadsföringsbudgeten som inte riktas mot rätt mål.

4

Långa samarbeten ger bättre resultat.

Att välja ny kommunikationspartner är sällan ett lätt beslut. Precis som att det är svårt att skapa snabba förändringar i relationen till ett varumärke, tar det tid att skapa relationer mellan människor. Den tid man investerar i relationen har man mångfaldigt igen i effektivare arbetsprocesser, bättre kommunikation, minskat antal missförstånd och såklart en betydligt trevligare arbetsvardag. Vårt sätt att investera i relationer bygger på ett öppet nyfiket sinne och en lust att veta mera. Vi vill dyka ner i din vardag och sätta oss in i era marknadsundersökningar, försäljningssiffror och strategier. Genom att vi förstår företaget och era målgrupper kan vi skapa en kommunikation som ger förbättrat resultat för varje kampanj. Det är vår erfarenhet att långa relationer ökar effektiviteten. Utmaningen ligger i att inte hamna i gamla hjulspår, för marknaden och konkurrrenterna kommer inte stå stilla.
Att vi än idag har kvar flera av våra kunder som vi hade vid starten 2007, är kanske ett tecken på att vi faktiskt lever som vi lär.
Apropå nöjda kunder, är vi otroligt glada och tacksamma för att vi flera år blivit nominerade till Årets Byrå (Regis årliga bransch- och kundstudie som kartlägger hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer). Tack för det alla kunder!