Swedol

Swedol erbjuder ett brett och attraktivt sortiment anpassat utifrån den professionella användarens behov och önskemål. Sortimentet kombinerar kvalitet med prisvärdhet och innefattar både externa varumärken och Swedols egna varor. Dorian Mabb fick i uppdrag att vara med vid lanseringen av det nya egna varumärket – Gesto (som på latin betyder ”att bära”). Arbetskläder anpassade för yrkesmän och kvinnor.

Utmaningen: Att få välutvecklade arbetskläder till ett bra pris, att sticka ut bland etablerade varumärken som Blåkläder, Helly Hansen, Fristads/Kansas och samtidigt få personalen att känna sig stolta över deras eget varumärke.

Lösning: ”Visste du att du vet bäst”. Istället för att som man vanligtvis gör vid en lansering, lägga alla aktiviteter när produkterna når ut till konsumenterna valde vi att istället skapa en aktivitet redan under produktionsfasen för de nya arbetskläderna. Genom kampanjen ”Visste du att du vet bäst” gick vi ut och frågade de framtida användarna, yrkesmännen vad de tyckte var viktigt när det kommer till sina arbetskläder. Genom aktiviteter i Swedols butiker och egna kanaler, webb och kundtidning uppmanade vi människor att gå in på en hemsida och svara på frågor gällande vad de såg som viktiga funktioner hos arbetskläder i deras vardag. De som ”lever i kläderna” fick på detta sätt möjlighet att komma med input. I processen var vi även med att ta fram allt från förpackningsdesign, annonser, banners och själva navet, hemsidan där man svarade på frågor om kläderna.

Resultat: När produkterna sedan nådde butik flera månader senare så hade kunden varit med i processen, de kände redan till varumärket och kunde på så vis känna sig delaktiga i framtagningen av kläderna som de senare köpte. Införsäljningsprocessen kunde på detta sätt förkortas, varumärkeskännedomen fanns redan från dag ett, och försäljningen tog fart med bra resultat.